Dades tècniques: Font: Wikiloc                                             Descarregat el track de la cursa absoluta
 

Distància total: 23 km
Cota mínima: 13 m
Cota màxima: 388 m
Desnivell positiu acumulat: 820 m

(marge d'error en altures +/- 8 metres)
Desnivell negatiu acumulat: 820 m

(marge d'error en altures +/-8 metres)

 

Avituallaments:


Avituallament 1
km: 2,5
Lloc: creuament marxa-canicross
Tipus: Líquid + sòlid

 

Avituallament 2

km: 6,8

Lloc: Antenes

Tipus: Líquid+sòlid

Avituallament 3
km: 11
Lloc: Capçalera barranc Rocacorba
Tipus: Líquid+sòlid

Avituallament 4

km: 16,3

Lloc: Bassa Fons argilers

Tipus: Líquid+sòlid

 

Avituallament 5

km: 18,4

Lloc: Pujada Coll Rajolers

Tipus: Líquid+sòlid

 

Fitxa Tècnica:

 

La Cursa absoluta "Les II Torres" està formada per tota classe de terrenys de muntanya. Des de zones planes amb poca pedra, a zones amb molta pedra solta, a zones de barranc amb roca mullada per la rosada, a zona d'argila.

Per tant, el corredor ha de tenir present tots aquests tipus de terreny per les dificultats que es pot trobar a l'hora de trepitjar amb seguretat.

La cursa surt de la zona esportiva municipal i encara el polígon Baix Ebre fins arribar a la rotonda que creua per baix l'autovia C-42. Al cap d'uns 500 mts de pujada, ja trobem la muntanya on primerament creuem un petit bosc de pins i anem pujant fins arribar al primer avituallament (km 2,5).

A partir d'aquí ja es tot pujada (amb algun petit repitxonet) fins arribar a les antenes, on es troba el segon aviutallament (km 6,8). Un cop hidratats, continuem per la carretera asfalta de baixada en busca de la Creu de Coll Redó. La creuem i anem en direcció a l'Ermita del Coll de l'Alba. Arribem fins allí i agafem el camí de la dreta, on tot es baixada fins trobar-mos una sendera que ens portarà un altre cop a la carretera asfaltada (passades les antenes de telecomunicacions). Un com a la carretera, agafem de baixada fins arribar un altre cop a la muntanya, on farem una pujada per sendera i una baixada per una tartera que ens durà al tercer avituallament (km 11).

A partir d'aquí, ja hem assolit la cota màxima de la cursa i comencem a baixar fins arribar al barranc de Roca-corba, el qual ens endinsarem durant aproximadament un quilòmetre. Aquí hem d'anar molt en compte amb les roques mullades pel serení nocturn.

Un cop sortim del barranc, concretament al pont d'Arturet, agafem carretera asfaltada de pujada fins arribar a un camí de terra (compte que aquí haurem de saltar una cadena per dalt) el qual ens portarà a una petita sendera per dins un petit bosc de pi i que finalment sortirem a un camí de terra que ja ens portarà a la zona argilosa. Aquí trobarem el quart avitualllament (km 16,3), amb unes precioses vistes a una bossa d'argila.

A partir d'aquí agafarem una sendera de pujada que ens portarà a un camí de baixada. Compte que al cap d'uns 500 mts. tornem a agafar una sendera a la nostra ma dreta, la qual ens portarà al barranc de Roca-corba i d'allí cap a dalt fins trobar el cinquè avituallament (km 18,4) el qual ja es troba als peus del coll dels Rajolers.

Ja estem a la última pujada, petita però intensa, que ens durà fins a dalt del Coll on podrem gaudir d'unes precioses vistes del massís del Port, com del Delta de l'Ebre o del massís del Montsià.

Ja contemplades les vistes extraordinàries, agafem ja la baixada cap al poble. Abans hem de tenir en compte amb el creuament amb un petit barranc, on al fallar-nos les forces ens podem endur un ensurt amb les roques.

Un cop sortint del barranc, ja agafem carretera asfaltada que ens durà a creuar l'autovia C-42 per baix i ja entrar al poble en buscar de l'arribada.

 

 

Algunes imatges

© 2019 UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE TORTOSA

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now